Shetlandsfrun

måndag 23 januari 2017

Shetland för en 3-åringSent igår kväll kräktes Edith ner hela sängen.. sedan gjorde hon det några gånger till under natten. Vi sov väldigt lite inatt. Tvättberget växte i tvättstugan. När hon var "klar" vaknade Vidar.. Han var inte magsjuk dock.. ännu.

På förmiddagen idag hade vi otroligt vackert väder. En sådan där dag då man blir förälskad i Shetland på nytt. Jag och Vidar tog en promenad upp bakom huset, på kullarna, där fåren är. Vidar älskar de där promenaderna. Han upptäcker så mycket.Vidar springer efter fåren, för han vill ju hälsa på dom, men fåren springer fortare...


Vidar ser ett helt gäng med fåglar (de sitter där på andra sidan staketet i bilden ovan), och så säger han, när alla fåglar på en och samma gång bestämmer sig för att flyga iväg: "hände där?" med en otroligt fascinerad röst.

Vi såg många "kaninhus" på vår promenad...


...och flygplan som lyfter från Scatsta airport alldeles i närheten. De där flygplanen älskar han...


Det var en helt fantastisk promenad. Vi såg så mycket på den stunden, och Vidar med sin fascination gjorde den så mycket mer spännande och unik. Han får en att inse att det är speciellt, att man ska njuta och vara tacksam. 

Senare i eftermiddag fick han också kräksjuka... tur att det brukar gå över fort det där..

6 kommentarer:

Christina Feiff sa...

Oj. Både vackra vyer, glädje med upptäckter och magsjuka. Livet med barn varierar verkligen från ena stunden till den andra!

Åsa sa...

Det är sant att det är härligt att upptäcka med barn, och att man lär sig mycket av det!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Christina: Ja, verkligen!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Åsa: absolut, barnen lär oss mycket

Lanslin-Linnea sa...

Bläh för kräksjukan, hurra för att vara ute med barn! Det är så helt annorlunda att vara ute med barn än vuxna. En kotte, ett hål eller ett pyttedjur kan bi hela dagens höjdpunkt :)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Lanclin: Ja, det är ganska fantastiskt :)