Shetlandsfrun

fredag 9 september 2016

Vår vecka och hösten...Vincent har genomgått sitt "lilla ingrepp" idag och därmed spenderat dagen på veterinärkliniken i Bixter på västsidan. Han verkar må fint och är som vanligt nu. Jag och Vidar körde honom till kliniken imorse och efteråt åkte vi till Lerwick och hämtade upp matkassar på Tesco och gjorde några andra ärenden i stan. Vincent fick stanna på kliniken tills efter Edith hade varit på en privatsimlektion i Aith, nära Bixter, på eftermiddagen. 

För övrigt har den här veckan för mig mest handlat om att lära mig nya jobbet, även om jag också hade med mig en tjej på "bredvidgång" en av dagarna trots att det bara var min andra arbetsvecka..så kan det vara inom kommunen! Känns kanske igen? Men jag är nöjd med mitt nya jobb, jag får träffa så många människor och se så mycket nytt. Vi är två svenska tjejer i teamet, och jag började något efter den andra så jag är "swedish as well". 

Barnen har fått sin första, på "evigheter", förkylning i den här veckan och på vädret märker vi att hösten börjar komma, vindarna blir fler och starkare, just nu blåser det kraftigt där ute.

I onsdags hade jag och Liselott en "afternoon tea-dejt" på Moorfield Hotel innan jag gick på mitt kvällsskift. Perfekt ställe för det.. 


6 kommentarer:

Åsa sa...

Lustigt med två svenskor på samma jobb på Shetlandsöarna...men det kanske finns fler svenskar där än man tror?

Anonym sa...

Lycka till på jobbet!
Det där Afternoon Tea ser förfärligt gott ut!!!
Ha en fin weekeend!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja det är nog lite lustigt sammanträffande.. Jag vet 3 svenskar förutom vår familj.. Men borde finnas några fler (?)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Tack Lena. Nu ska jag iväg och jobba. Gott var det! Trevlig helg!

Marie sa...

Så himla gott & trevligt det där ser ut. Är det lätt eller svårt att träffa infödda vänner där?

Jessica Shetlandsfrun sa...

Det är inte så svårt om man är öppen och sådär.. Jag har bott på ställen där det varit svårare ;) Men som vanligt när man kommer utifrån blir det oftast ändå lättare att bli bekant med andra som kommer någonannanstans ifrån, vare sig det är England eller Tyskland eller så..tycker jag.