Shetlandsfrun

torsdag 25 augusti 2016

Flyttstädning, husbygge och talterapiSå här såg det ut imorse strax innan halv nio när jag och Vidar just vinkat av Edith på skolbussen. Idag har vi haft en vacker dag, ett stilla hav och sol hela dagen. Vi har varit upptagna med husbygget, att flytta grejer från vårt förra boende till containern, jag har fortsatt med flyttstädningen... undrar vilken gång i ordningen jag flyttstädar nu..


Det måste vara en av de värsta sortens städningar..

På byggplatsen har de börjat sätta upp Cedral panelen. Det fattas takpannor, vi fick en pall mindre än vad vi beställt, men det upptäcktes inte vid leverans så vi får inga pengar tillbaka och nu är en ny leverans fördröjd. Idag har vi pratat en del om det faktum att huset blir mindre än vad som var ritat på planen från början. Killen som gjorde grunden har tagit husets innermått istället för yttermått när han gjorde grunden. Som tur var (eller skicklighet från Scotframes sida) så bad Scotframe, som byggde huskitet, om mått på grunden innan de började tillverka kitet, så det upptäcktes, annars hade vi haft stora problem... Det är en dyr historia det här med att bygga hus, och det blir kanske oftast dyrare än man tänkt sig. Surt när det blir mindre OCH dyrare bara.

Igår var jag och Vidar hos en talpedagog, Speech & Language Therapy, i Lerwick. Det gick bra, hon var nöjd över framstegen och vi fick en massa bra tips. Nu kan han så många "objekt" så det är dags att sätta till andra typer av ord som adjektiv tex. Och att sätta ihop två ord. Så istället för "båt" siktar vi på "stor båt" nu :) Det passade bra att talpedagogens kontor hade utsikt över Lerwicks fiskehamn. 

6 kommentarer:

Marie sa...

Ja, mindre och dyrare låter ju inte som någon hit. Det är jobbigt när man håller på med sånt man inte kan något om själv, utan sätter all tillit på yrkesmän. När de gör fel känner man sig lätt lurad. Huset kommer säkerligen bli helt fantastiskt ändå!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja, precis så. Det blir nog bra tillslut!

FREEDOMtravel sa...

Flyttstädning är verkligen tungt!!! Hoppas att det blir bra med allt till slut! :)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Speciellt när man gör det själv 😁
Tack Freedomtravel!

Bortugal sa...

Men vad skönt det ska bli när ni äntligen kan flytta in även om det inte var rätt mått på grunden. Klantigt av dem!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja det ska det...