Shetlandsfrun

torsdag 21 juli 2016

Trafikkaos på Shetland

Bilköer och sånt där slipper man på Shetland, det är en av de stora fördelarna med att bo här. Men i dagarna har det blivit en del stopp i trafiken, avstängda vägar, allt för många bilar på ett och samma ställe.. Vi har haft besök av späckhuggare i flera dagar nu, de simmade förbi oss här på Muckle Roe, jag såg de själv i söndags kväll. Idag berättade Tesco delivery-killen att han satt på café Fjarå på sin lunchrast idag (ett bra ställe att spana efter sälar, bredvid Tesco i Lerwick) och fick se en hel familj av späckhuggare simma förbi precis utanför. De jagade sälar, hade ungar med sig. Oftast simmar de inte in i viken där, utan de tar vägen runt ön Bressay, så att man inte ser dem. Så han och alla andra cafébesökare blev glatt överraskade och snart samlades folk från hela Lerwick och alla möjliga platser runtom på Shetland, allt eftersom djungeltrumman gick.

8 kommentarer:

Åsa sa...

Vilken upplevelse! Fast stackars sälar!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja.. jag håller med!

Marie sa...

De är ju så fina, så härligt att ha dom nära. :) Jag håller dock med om att det är synd om sälarna, de är ju ännu finare.

FREEDOMtravel sa...

Åh vad exotiskt det låter! Det enda vi ser runt vår husbåt är små abborrar, änder och ibland en svan eller häger. Och en himlans massa båtar förstås, och människor som flyter förbi på uppblåsbara madrasser, haha ;)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Marie: Ja det är häftigt, och jag är så glad att jag sett dem trots att jag inte "ansträngde" mig, körde runt osv. Såg dem bara när jag parkerade bilen vid huset en kväll.

Jessica Shetlandsfrun sa...

FREEDOMtravel: Ha ha ha :) det sistnämnda - verkligen!? :) låter ändå som en syn...

Marias Memoarer sa...

oj, jag förstår verkligen att alla vill se detta! :)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Jo det är ganska häftigt ;)