Shetlandsfrun

torsdag 23 juni 2016

Kalas och Midsommar på Muckle RoeI måndags var det visst årets längsta dag och den natten vaknade också Edith och trodde det var morgon och dags att gå upp flera timmar innan klockan skulle ringa. Imorgon firas midsommarafton i Sverige och här är det en helt vanlig fredag. När Edith kommer hem från skolan imorgon ska vi fira lite midsommar så bra vi kan med sill, färskpotatis, jordgubbar och förhoppningsvis blomsterkransar. Idag har vi haft en varm och solig dag här på Shetland. Jag och Vidar åkte till Lerwick för att handla inför midsommarafton imorgon, men framförallt inför Ediths födelsedag på söndag då vi ska ha barnkalas i Muckle Roe Hall. De här fotona är från min kvällspromenad här på ön nu ikväll.Husbygget fortsätter, taket börjar ta form. Våra byggare frågade om vi skulle ha en "stöttepelare" av trä eller stål under det utskjutande taket, eller det var nog Jim som föreslog stål. Han gillar det materialet ;) och han gör mycket bra av det, men, nä..det blir trä den här gången. Skönt när det är enkelt att fatta ett beslut för en gångs skull. Trevlig midsommar till er!


6 kommentarer:

Lovisa sa...

Spännande med husbygge! Glad midsommar till dig med :)

FREEDOMtravel sa...

Oj det ser ju ut som ett riktigt hus nu! Önskar trevlig midsommar!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Lovisa - Ja, det är läskigt och spännande 😊

Jessica Shetlandsfrun sa...

FREEDOMtravel - Ja det börjar likna nåt! Detsamma!

Anonym sa...

Det ser ju verkligen ut som ett hus nu!
När man i Sverige firade midsommar, ja, då hade vi verkligen inget att fira här efter valet. Trist! Vad säjer man runt dej om valutgången?
Ha det bra!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja det gör ju det :) Det är väldigt blandat vad folk säger här faktiskt. En del för, en del emot. Hoppas du har en bra helg!