Shetlandsfrun

torsdag 12 maj 2016

Sommar på Shetland

Här står jag och Vidar i fönstret och vinkar av Edith i skolbussen om morgnarna. Vi bor i ett av de sista husen vid vägens ände och Edith går på bussen först, och av sist, om hon åker bussen hem. Hon åker sällan bussen hem, igår gjorde hon det för att jag jobbade hela eftermiddagen och kvällen. Idag ska jag jobba under tiden hon är i skolan. När hon åker bussen hem får hon och de andra barnen vänta i ca 25 minuter efter skoldagens slut innan bussen går, för att de äldre barnen slutar senare.


Sommaren har kommit till Shetland också. I måndags hade vi medelhavsvärme, igår eftermiddag och kväll likaså (när jag svettades inne på äldreboendet). Det ser lite mulnare ut idag, men vädret skiftar så fort här att man aldrig riktigt kan planera in grillkvällarna.. (eller vad det än kan vara man vill göra, blåsa upp swimmingpoolen?). Det gäller att vara spontan och förberedd (!). 

I början på nästa vecka ska kitet (huset) ha anlänt till Muckle Roe. Vi är alla lite lessa på att bo såhär som vi gör, utan våra egna saker..osv. Vi hade inte tänkt oss att det skulle bli såhär länge. Även om läget är fantastiskt här också.. Så här inför sommaren är det lite som att ha "flyttat ut till stugan". Vintrarna är..lite sämre. Förhoppningsvis bor vi inte här över jul..(!!).

Lammungarna fortsätter att bli fler. De här bilderna är från en av mina kvällspromenader den här veckan:


8 kommentarer:

Lanclin-Linnea sa...

Ska bli så spännande att se kitet! :)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja får hoppas det ser ut som man tänkt sig ;)

Marie sa...

Vilka underbara små får i förra inlägget! :) Så spännande med husbygge på väg, även om jag förstår att det är slitigt i längden att bo provisoriskt med. Ni kommer garanterat tycka att det var värt det i efterhand.

Jessica Shetlandsfrun sa...

Jo :) Ja det var häftigt med fåren :)

Åsa sa...

"Vi bor i ett av de sista husen vid vägens ände och Edith går på bussen först" Lät väldigt poetiskt och coolt.

Anonym sa...

Varje gång jag tittar in hos dej frapperas jag av Shetlands skönhet!
Vad skönt för er när husbygget är klart!
Här suttit här i Wales och väntat på solen och nu kom den fram!
Ha en trevlig helg!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Åsa- Tack! ;)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Lena - Ja det är väldigt vackert här :) Idag har jag också väntat på solen, den har tittat fram som hastigast. Trevlig helg!