Shetlandsfrun

fredag 6 maj 2016

Sol, lammungar och punka

Idag är det nästan sommar på Shetland! Varm, strålande sol och lagom mycket vind. Jag och Vidar tog en promenad idag på förmiddagen bort till Kapellet, jag hade lite tvätt att ta hand om där för att det ska vara klart till nya gäster. Men vilken härlig och spännande promenad; "Bäääää", ropade Vidar mest hela tiden, för lammungarna är överallt nu! De är så söta och de bräker hela tiden!Den här veckan har jag hunnit med en del promenader, yoga, jag har jobbat.. och jag hann med att få punktering på väg till jobbet också, fast det hade jag inte skrivit in i min kalender. Lägligt nog hände det precis ovanför Muckle Roe Pier, så att jag kunde trippa ner till Jim som, igen - lägligt nog, var där och jobbade med sin båt... Tur i oturen..

8 kommentarer:

Lennart Skoglund sa...

Tur för er med Jim, hälsa.

FREEDOMtravel sa...

Alltså nu måste jag ju fråga om du kommer från Gotland? Har lätt mig att lamm heter lammunge på gotländska ;)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja, ska göra det!

Lanclin-Linnea sa...

Va?! Brukar du aldrig skriva in när du ska få punka? :) Prova att göra det nästa gång, välj en dag då du inte behöver bilen för säkerhets skull ;)
PS: Den där får-på-grön-hed-vid-havet alltså, sååå himla fint! Jag vill åka till Shetland NU.

Jessica Shetlandsfrun sa...

:) Nej, Bohuslän ;) men jag tror det kommer från Alla vi barn i Bullerbyn faktiskt :) Visst låter "lammunge" mycket sötare än bara "lamm" - och de är ju oerhört söta!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja gör det tycker jag! :) Det är som finast nu med alla lammungar som springer runt och bräker. Ska prova att planera in nästa punka, om en sådär fem år känns lagom.

Anonym sa...

Underbart med alla lammen nu! Så söta! Och vilka vyer ni har!
Tråkigt med punka, men tur att det ordnades.
Hur gick det i valet för er?
Ha en trevlig weekend!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja vackert är det :)
Liberal Democrats fick majoritet här.
Trevlig helg till dig också! :)