Shetlandsfrun

söndag 4 oktober 2015

Kanelbullens dagSå äntligen, på självaste kanelbullens dag, blev det av att baka kanelbullar med pärlsockret från Sverige! 

En annan variant på torrjäst hade jag också, med inga instruktioner på förpackningen. Men jag chansade lite och degen jäste! 

Vackert väder har vi haft idag så barnen har lekt utomhus större delen av dagen, Edith hade en kompis över nu på kvällen och de byggde en lekplats åt dockorna med gamla plankor de hittade bakom förrådet. 


5 kommentarer:

Christina Feiff sa...

Ser å mumsiga ut! Känner doften...

Linnea sa...

Åh vad jag blev sugen på svenska kanelbullar när jag såg din bild :) Ska nog be min moster ta med en laddning nästa gång hon kommer. Mina blir långt ifrån lika goda :)
Hälsningar Linnea i Bayern

Jessica Shetlandsfrun sa...

Visst är det något speciellt med "riktiga" hembakade kanelbullar :) Jag är glad bara degen jäser (är ju van vid att alltid använda färsk jäst, vilket jag inte kan köpa här), sedan ordnar sig resten :)

Anonym sa...

Hej!
Läser ikapp din blogg och tycker att det är kul att du bakar och fixar så mycket god mat. En undran, har du provat surdeg? Kolla in Sebastian Boudets Kanelbullar. http://www.koket.se/nyhetsmorgon/sebastien-boudet/sebastiens-kanelbullar/
Surdeg och torrjäst är nog en toppenkombo. :-)

Jessica Shetlandsfrun sa...

Tack för tipset! Ska kolla det! (Nej, jag har inte provat surdeg än..) Välkommen hit!