Shetlandsfrun

onsdag 19 augusti 2015

Den första skoldagen

Då har vi precis varit och lämnat vår dotter i skolan för första gången! Lokalen är samma som där hon gick i Nursery men det är ju ändå annorlunda, nu är det allvar :)

Edith hade med sig ryggsäcken packad med allt som fröken skrivit på listan och var klädd i nya kläder. På Shetland har de inga skoluniformer, majoriteten vill inte ha det heller som jag förstår. Synd tycker jag! Jag hade sett fram emot det, det känns som att det hade förenklat mycket. Men vad vet jag, jag har ingen erfarenhet av det.  

Vi fick gå in i skolan med Edith så hon fick lämna sin ryggsäck i en stor låda, och hänga sin jacka på kroken där hennes namn stod skrivet. Jag, som den nervösa mamman, drog med henne in på toaletten för att försäkra mig om att hon vet hur hon ska låsa dörren, och låsa upp. Sånt där som jag legat och funderat på inatt! Sedan fick vi gå ut igen och barnen fick leka en stund på gården - Edith träffade en kompis från Muckle Roe som är 7 år och börjar 3:an idag -  innan skolklockan ringde. Då ställde alla barnen upp sig på ett led och fick gå in med sin fröken. Vi föräldrar fick inte följa med in i klassrummet, det berättade de på föräldramötet i höstas, då skulle vi bara börja gråta och det blir inte bra för någon... :) Alla föräldrar fotar barnen innan de ska gå in med fröken

6 kommentarer:

Marita sa...

Så spännande! Första skoldagen är en milstolpe i livet, då börjar allvaret :)
Fast när dom väl börjar skolan sen går åren med en rasande fart... Jag tycker inte det är länge sen Fredrik började.. :))

Jessica Shetlandsfrun sa...

:-) usch säg inte så! Det var ju ett tag sen han började ;-)

Carolina Skoglund sa...

Åh va fin hon är.. känns som att hon är för liten för att börja skolan dock

Jessica Shetlandsfrun sa...

Ja visst gör det. Ändå är hon äldre än de andra, och i Lux är de väl 4 när de börjar? Här är de mellan 4,5 och 5,5.

Christina Feiff sa...

...och jag minns när Terry började. Han hade ungefär samma ansiktsuttryck som sin dotter fast kläder a'la slutet av 70-talet 😏💕Jessica Shetlandsfrun sa...

Jag har hört att han höll sig fast i sängen och du fick dra loss honom..eller nåt sånt :)