Shetlandsfrun

tisdag 16 juni 2015

PartyEdiths födelsedag närmar sig och hon har börjat planera sitt kalas. Hon ska bjuda in några få tjejkompisar och ha ett litet kalas här hemma. Det blir dansstopp och "pass the parcel", som hon lärt sig på Nursery, glasstårta helst i form av ett slott med Frozen Elsa i mitten.. Kakor, chips, popcorn, mackor med jordnötssmör... 

Jag har beställt de flesta av hennes presenter online och hoppas de hinner komma i tid. En present hoppas jag finns kvar på Tescos leksaksavdelning nästa gång jag kommer dit... 

Den här veckan är Edith inbjuden på två andra barnkalas. Varav ett är framskjutet från onsdag pga sjukdom, kanske blir det på fredag istället. Midsommarafton! Då vi ska dansa små grodorna och äta sill och jordgubbar.. I år blir det nog inte mycket av den varan. Sillen ska jag förhoppningsvis i framtiden göra själv, från grunden, men inte i år, i det här köket. Jag har hittat en liten burk av en variant, på Tesco, och två paket gravad lax. Det blir nästan ok! Jordgubbar och glass får vi ha också, men svenska flaggan ligger någonstans i containern så den får vi klara oss utan och någon midsommarstång blir det inte, det finns ju inga björkar. Men man skulle haft en sådan där bordsvariant..


På tal om bord. Bordet här i huset är av sådant slag att den kräver en vaxduk, och den som fanns innan var sunkig och mycket deprimerande. Så jag beställde den här online:5 kommentarer:

Christina Feiff sa...

Du lyckas verkligen hitta det lilla extra för hemtrevnad och vardagslyx! Nu är väl Edith pirrig inför sin stora dag? Vi ska också beställa online idag. Hoppas verkligen det hinner fram!! Kramar!!

Jessica Shetlandsfrun sa...

Hon är mycket förväntansfull!

Christina Feiff sa...

Vissa delar lär komma senare men då kanske födelsedagen blir lite mer utsträckt? Man får se det från den ljusa sidan.

Carolina Skoglund sa...

Låter som att ni kommer ha ett underbart kalas. Ta många bilder.
Jag är lite seg som alltid med att få nåt skickat så mitt kort kommer lite sent.. ops

Jessica Shetlandsfrun sa...

:-)